Redigering av foton

Hejsan hoppsan! Foto är väldigt intressant och det är också dagens samtalsämne. Mitt intresse för bilder har funnits där länge och jag kollar runt en hel del på olika fotografer för att se hur de tar fram sina verk. Det hade varit häftigt att få vara fotograf, åtminstone prova på det. Jag tycker att det finns något fascinerande med att knäppa bilder och fånga de där häftiga ögonblicken. Eftersom att jag inte är någon professionell fotograf så har jag fått lägga en del tid på bildbehandling i datorn och det är nog lite det som jag tycker är roligast. Det finns så mycket funktioner och effekter som man kan applicera på sina bilder i de programmen jag sitter med. Så mestadels tar jag lite halvkassa bilder men sen efter att de har redigerats så är det väldigt hög kvalitet skulle jag vilja säga. Jag har aldrig haft utrustningen för att kunna ta riktigt bra bilder, min kamera håller ingen vidare kvalitet om man jämför med de som finns på marknaden. Det är antagligen därför som jag har fokuserat mer på att behandla mina foton i redigeringsprogrammen. Jag lägger faktiskt ner väldigt mycket av min fritid på att sitta framför datorn och i dessa dagar när det är klarblå himmel och sol så försöker jag även vara ute en hel del för att ta bilder. Efter sommaren så är tanken att faktisk skaffa en riktigt kamera så att jag kan utvecklas som fotograf också, förutsatt att jag inte bränner alla mina stålar under semestern. Imorgon är det midsommarafton och vi har en långhelg som väntar, jag tänkte sticka hemåt redan vid lunch idag för att komma iväg från Uppsala ner mot kusten så fort som möjligt. Det ska bli väldigt härligt med en helg nere på vår svenska riviera, ha en trevlig helg!

Du gillar kanske också...